Ny intermodal förbindelse mellan Norrköping och Europa

Magnus Grimhed, Marknads- & försäljningschef
2024-01-11

Ökade möjligheter till mer hållbara transporter mellan Europa och Norrköpings Hamn blir verklighet under januari 2024. Tyska Kombiverkehr startar upp en ny sträcka för tåg som kommer att trafikera Norrköpings Hamn från och till Europa via Malmö.

Kombiverkehr är sedan tidigare en etablerad aktör i Sverige och har över 110 terminaler i sitt Europeiska nätverk.

-Vi är oerhört glada och stolta över att få bli en del i Kombiverkehrs intermodala nätverk. Detta kommer att ge våra kunder nya möjligheter till mer hållbara transporter där en längre del av transporten förläggs till järnväg och sjö i stället för vägtransporter, säger Magnus Grimhed, Marknads- och försäljningschef på Norrköpings Hamn.

-Vi är glada över att ha knutit ett starkt partnerskap med Norrköpings Hamn för att bredda vårt nätverk. Detta innebär en spännande ny möjlighet för våra kunder att nå ännu fler viktiga destinationer inom Sverige. Den nya intermodala transportmöjligheten möjliggör upp till 80 procent CO2-besparing, bland annat till destinationer som Duisburg, Ludwigshafen och Barcelona. säger Björn Saschenbrecker, ansvarig för affärsutveckling på Kombiverkehr.

 

Karta som visar Kombiverkehrs tåglinjer från Sverige ut i Europa.

Fördelar med den nya förbindelsen:

  • Möjlighet till hållbara transporter
  • Regelbundna avgångar: måndag onsdag och fredag
  • Flexibilitet för container, tankcontainer och trailer

För mer information:
Magnus Grimhed, Marknads- och försäljningschef
Norrköpings Hamn AB
Telefon: 0703-740 460
E-post: magnus.grimhed@nhs.se

Björn Saschenbrecker, Head of Business Development
Kombiverkehr
Telefon: +49 160 90623168
E-post: bsaschenbrecker@kombiverkehr.de

Kombiverkehr är en logistikleverantör som utvecklar, organiserar och marknadsför ett Europeiskt nätverk för kombinerad järnvägs- och vägtransport. Tjänsterna riktar sig till speditörer och transportföretag. Under 2022 flyttade  företaget 969 442 lastbilstransporter – 1,94 miljoner TEU – från väg till järnväg, vilket avlastade trycket på vägnätet. Läs mer på www.kombiverkehr.de