Workshop för minskade CO2-utsläpp

Cathrin Merino och Minna Rahko från Transportföretagen.
2024-05-08

Projektet Sustainable Flow fortsätter flöda och nyligen genomfördes en workshop för att identifiera vilka möjliga områden som finns där vi kan sänka CO2-utsläppen inom hamnens område. Flera av våra terminalchefer och arbetsledare deltog och diskuterade fram en mängd olika förslag på åtgärder som skulle kunna införas både på kort och lång sikt.

– Äntligen är vi igång med den operativa planeringen mot att minska CO2-utsläpp med 10% till 2026, säger Cathrin Merino, Projektledare för Sustainable Flow från Transportföretagen och Sveriges Hamnar.

Med i dagens workshop var även Minna Rahko från Transportföretagen. Hon kommer arbeta med framtagande av det digitala verktyget som ska underlätta för hamnar att ta strategiska beslut som leder till minskade utsläpp.

Deltagare i projektet:
Norrköpings Hamn och Oxelösunds Hamn deltar genom Transportföretagen och Sveriges Sveriges Hamnar tillsammans med Sjöfartsverket, Satakunta University of Applied Sciences – SAMK, Högskolan på Åland, International Transport Development Association, TalTech – Tallinn University of Technology Technical University, och Fintraffic.

Läs mer om projektet här

 

På bilden: Cathrin Merino och Minna Rahko