Logistikias vårkonferens: Trailers som tar tåget – Så funkar det!

2024-03-10

Seminarie i samverkan mellan Logistikia och Norrköpings Hamn. Intermodala transporter är en viktig del av omställningen och nu finns ännu bättre möjligheter i Östergötland.

En större andel gods på sjö och järnväg är en viktig del av framtidens transportsystem. Förflyttningen skulle kunna gå snabbare och här finns en del utmaningar, men också potential och stora uppsidor. Från och med januari 2024 har möjligheterna ökat via kombiterminalen i Norrköpings Hamn, som som genom en ny linje står i direktförbindelse med Europa, hela vägen till Spanien.

Vi kommer att göra en inflygning till intermodala transporter och vidare fördjupa oss i möjligheter och utmaningar med att sätta sätta gods på järnvägen. Vi vänder oss till en bred publik och kommer att beröra frågor som affärsmöjligheter, infrastruktur, logistiklösningar, politiska styrmedel och lagstiftning mm.

Inte minst kunskaper som är intressanta för varuägare och transportköpare som vill ta ett större ansvar för klimatsmarta transporter! Eller för transportörer som vill utmana sina kunder med nya möjligheter. För det kan behövas mer kunskap och samverkan, det ska vi som vanligt bjuda på!

Under seminariet får du lyssna på Arvid Guthed konsult och tidigare utvecklingschef på Göteborgs hamn, Stev Etzrod managing director på Bode Spedition, Peter Henriksson Seniorkonsult 2050, Magnus Grimhed Marknads- och försäljningschef Norrköpings Hamn och Maria Borg, Logistikchef på Gränges. Seminariet modereras av Per Lindahl, Logistikia.

Det går bra att delta både digitalt och på plats i Norrköping. Anmäl dig på länken nedan, antalet platser för fysiskt deltagande är begränsade. Direkt efter seminariet bjuds det på en lunchwrap från Östgötakök. Utomhus om vårvädret tillåter.

Anmäl dig här

Plats: Kammarforum, Dalsgatan 13, Norrköping
Digitalt: Teams
Datum: Fredagen 19 april kl 9-12, kaffe från 8.30. Lunchwrap, ute om vädret tillåter.