e-tjänster

Maersk Line startar ny containerlinje till Norrköpings hamn

För att stärka sin service i Skandinavien och östersjöområdet börjar nu Maersk Line anlöpa Norrköpings hamn med en veckovis trafik.

- Vi är mycket nöjda och glada över Maersk Lines satsning och den potential de ser i containertrafiken till och från vår region, säger Patrik Åman, vd på Norrköpings Hamn.

Maersk Line är världens största containerrederi med ett världsomspännande nätverk och en flotta bestående av 619 containerfartyg. Rederiet har ett intresse för östersjöområdet och ser ökade export volymer i Norrköpingsregionen från främst pappers- och skogsindustrin.

- Maersk Lines satsning visar att Norrköping är en allt viktigare logistikhub, och ger en ökad service och flexibilitet för våra kunder. Därför är det här värdefullt för regionens exportföretag och deras konkurrenskraft, säger Patrik Åman.

Initialt trafikerar containerlinjen Norrköping på onsdagar i en slinga som har Bremerhaven som bas och som även omfattar Gävle.

-Vi är stolta över att vi nu kan erbjuda en konkurrenskraftig service utifrån Norrköping och att våra kunder kan transportera sitt gods med hög tillförlitlighet via vårt globala nätverk till slutdestination, säger Dan Röding, Försäljningschef Maersk Line, Sweden.

Norrköpings containerhamn trafikeras nu av rederierna CMA-CGM, MSC, Teamlines och Maersk-ägda Seago Line, som också innefattar Maersk Line samt Safmarine.