e-tjänster

Henrik Åkerström på plats som vd

Sedan den 20 november är Henrik Åkerström på plats som ny vd för Norrköpings Hamn. Henrik har lång och gedigen erfarenhet från transport-, rederi- och logistikbranschen, och har en god kännedom om regionens näringsliv och utveckling.

Närmast kommer Henrik från vd-posten på Alltransport i Östergötland AB och dessförinnan från Green Cargo.

− Jag gick in i den här tjänsten med en tydlig bild av Norrköpings Hamn som ett fint bolag med en tydlig position på marknaden, bra tillväxt och ambitiösa utvecklingsmål, säger Henrik Åkerström. När jag nu under ett par veckor har hunnit bekanta mig med bolaget och de anställda så har min bild stärkts. Jag är imponerad över bredden och kompetensen i verksamheten. Samtidigt ser jag saker kring vårt arbete och de kundvärden vi skapar som är viktiga för mig att jobba vidare med. Mycket handlar om ett långsiktigt hållbart synsätt, vilket jag brinner för. Det är spännande och en stor utmaning att få bidra till hamnens fortsatta utveckling.

Under första tiden på nya jobbet lägger Henrik mycket tid på att lära känna de olika delarna av verksamheten. Ibland åker skyddskläderna och hjälmen på, för att vara delaktig i arbetet på kajerna och i terminalerna. Det blir också mycket tid för kontakter med kunder och partners.

− Jag känner flera av våra kunder och deras verksamheter sedan tidigare, men ser också fram emot att lära känna nya. Det är viktigt för mig och mina medarbetare att förstå kundernas förutsättningar och de värden vi tillför.

Henrik Åkerström efterträder Patrik Åman, som gick i pension 1 september. Under hösten har företagets ekonomichef Karl-Johan Ringborg haft rollen som tillförordnad vd.