e-tjänster

Hapag-Lloyd inleder containertrafik till Norrköpings hamn

Det världsomspännande containerrederiet Hapag-Lloyd stärker sin service i östersjöområdet, och anlöper sedan januari Norrköpings hamn med en veckovis trafik.

- Det är mycket glädjande och betydelsefullt för hamnen med den potential som Hapag-Lloyd ser i containertrafiken till och från vår region, säger Patrik Åman, vd på Norrköpings Hamn.

Tyska Hapag-Lloyd är ett av världens ledande containerrederier, med ett globalt nätverk och en stor fartygsflotta. Rederiet är aktiva i östersjöområdet och ser ett ökat intresse för den svenska ostkusten.

- Norrköpingsregionen är viktig för oss, med mycket import och export. Vår trafik har inletts bra, och Norrköpings hamn har både kapacitet och vilja att svara upp mot våra krav, säger Dirk Kaestner, vd på Hapag-Lloyd Sweden AB.

Den nya containerlinjen avgår för närvarande från Norrköping i en slinga som har Hamburg och Bremerhaven som bas och som i Östersjön även omfattar Gävle och finska Rauma.

- Hapag-Lloyds satsning visar att Norrköpings betydelse som hamn och logistikort blir allt större. Fler linjer ut i världen ger en ökad service och flexibilitet för våra kunder. Därför är det här värdefullt för regionens företag, säger Patrik Åman.

Norrköpings containerhamn trafikeras nu av rederierna CMA-CGM, Hapag-Lloyd, MSC, Seago Line (Maersk) och Teamlines.